Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar, sivil havacılığı olumsuz etkiledi




Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan çatışması, 22 Nisan’da Cammu Keşmir’deki saldırıyla başladı ve 6 Mayıs’ta Pakistan’ın çeşitli bölgelerine füze fırlatmasıyla tırmandı. Bu çatışma, bölgeye yapılan uçuşları aksatarak ve güzergahı kullananların uçuş sürelerini uzatarak sivil havacılığı olumsuz etkiliyor.

22 Nisan’da Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde gerçekleşen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıdan Pakistan hükümetini sorumlu tutan Hindistan, gerilimi tırmandırdı.

Pakistan’ın 24 Nisan’da Hindistan uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından Hindistan da kendi hava sahasında Pakistan’a ait uçuşları yasakladı.

Diğer taraftan, “Flight Radar 24” internet sitesinin verilerine göre, Hindistan’ın Pakistan’daki bazı bölgelere düzenlediği füze saldırısından sonra birçok uçuş iptal edildi. Örneğin, Hindistan’dan 7 Mayıs’ta havalanması planlanan 430 uçuş iptal edilirken, aynı gün Pakistan’dan kalkması beklenen uçuk seferlerinin de yüzde 17’si düzenlenmedi.

Hindistan merkezli Air India, mayıs sonuna kadar alınmış biletlerin parasını iade etme teklifi sunarken, SpiceJet Airlines şirketi de Cammu Keşmir bölgesindeki havalimanlarına uçuşların 10 Mayıs’a kadar askıya alındığını bildirdi.

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi ise üç havaalanındaki uçuş operasyonlarına ara verdiğini duyurdu.

Uzayan Uçuş Süreleri

“Flight Radar 24” sitesine göre, iptal edilen uçuşlar ve hava sahalarının kapanması, uluslararası seferlerde farklı rotalar kullanılmasına neden oldu ve uçuş sürelerini uzattı. Air India’nın Kuzey Amerika ve Orta Asya’ya uçuşları, Pakistan hava sahasını kullanamadığı için farklı rotalar izlemek zorunda kaldı ve uçuş süreleri uzadı.

Öte yandan, Hindistan çıkışlı olmayan bazı uçuşlar da Pakistan rotasını kullanmayı bıraktı. Örneğin, British Airways, Air France ve Swiss International Airlines gibi hava yolu firmaları, Pakistan hava sahasını artık kullanmıyor.

İptal edilen uçuşlar ve uzayan seferler, yakıt harcamalarını artırarak havayolu firmalarının maliyetlerini yükseltiyor ve milyonlarca dolar zarara neden olabileceği öngörülüyor.


Related Posts

İsrail ordusu Yemen’den atılan bir füzeye müdahale ettiklerini duyurdu

İSTANBUL (AA) – İsrail ordusu, Yemen’den atılan bir füze sebebiyle ülkenin çeşitli bölgelerinde uyarı sirenlerinin çaldığını ve füzeye müdahale ettiklerini açıkladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Yemen’den fırlatılan bir füze sebebiyle …

MHP Ankara İl Başkanı, Özgür Özel’i açık açık tehdit etti: ‘Haddini aşanlara hat bildirmek bizim için sadece zaman meselesidir.’

MHP Ankara İl Başkanı Alpaslan Doğan CHP lideri Özgür Özel’i açıkça tehdit etti. Özel yaptığı açıklamada, “Siyaset kisvesi altında terbiyesizlik yapanlar sarf ettikleri cümlelerin acı bedelleri ile mutlaka karşılaşacaklardır” dedi.

Trump İstanbul’a gelmek için şart koştu!

Ayrıntılar geliyor…

Gümüşhane’de heyelan nedeniyle mahalle yolu ulaşıma kapatıldı

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle Kaledibi Mahallesi’nin yolu tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldı.

Çin gemileri ABD’nin yolunu unuttu: Pandemiden beri ilk kez oluyor

ABD’nin batı kıyısında yer alan en büyük iki liman olan Los Angeles ve Long Beach limanlarına Çin’den son 12 saat içinde tek bir kargo gemisinin bile çıkmamış olması, pandemiden bu yana ilk kez yaşanıyor. CNN’e konuşan liman yetkilileri, bu durumun …

Dökülen tomruklara çarpan otomobil takla attı

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde devrilen tomruk yüklü kamyonun şoförü Sertaç Aydemir (28) yaralandı. Kazada yola savrulan tomruklara çarpan otomobil takla attı.